Alles wat je moet weten over Moalboal en omgeving

Over Moalboal

Moalboal Seapark Moalboal Official Seal

Moalboal is een klein stadje aan de zuidwestkant van het eiland Cebu, Filipijnen. Het is het toegangspunt tot Panagsama Beach, waar de meeste resorts, restaurants, bars en duikscholen zijn. Vanuit Moalboal Town kan je ook naar White Beach.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof er niet veel te doen is voor een toerist in Moalboal zelf, maar dat klopt niet. Het is een uitstekend basiskamp om te duiken en de omgeving te verkennen. Op het strand van Panagsama vind je een mix van duikshops, bars, restaurants en accommodaties (alle prijsklassen). Duikers waren de eerste toeristen in Moalboal. Sinds enkele jaren werd Moalboal ook ontdekt door backpackers. De overvloed aan prachtige natuur en omgeving, en de talrijke activiteiten in de buurt, zijn hier niet vreemd aan. De bergen in het binnenland bieden spectaculaire vergezichten en het gebied is vol van dichte tropische regenwouden, gescheiden door rivieren en canyons.

Moalboal (tenminste het toeristische gebied) is opgedeeld in 2 delen:

 • Panagsama Beach
 • White Beach (Basdako)
In Panagsama beach vind je de meeste restaurants, resorts en duikwinkels. Panagsama staat ook bekend om zijn nachtleven, voornamelijk in de Chili-bar, waar de lokale bevolking en toeristen samenkomen voor eten, drinken en 's avonds laat luide muziek. Elke zaterdag heeft Panagsama een disco-avond in Pacitas Disco.

Als u het liever wat kalmer aan doet, kunt u beter in White Beach (Saavedra) verblijven. Dat is op ongeveer 15 minuten rijden van Panagsama Beach met een tricycle.

Hoe geraak je hier?

De gemakkelijkste manier om Moalboal te bereiken is vanuit Cebu City. De weg is in goede staat, zelfs in het tweede deel in de bergen. Afstand is ongeveer 80 km.

Met de minibus

De meeste resorts / duikwinkels in Moalboal zullen u voorstellen om een ​​busje te huren van de luchthaven van Cebu naar Moalboal. Wees bereid om ongeveer ₱ 3000 te betalen voor deze reis van 3 uur.

Met de taxi

Op Cebu Airport kan je voor ₱3,000 (vaste prijs Januari 2020) een taxi huren. Veel van de hotels en pensions in Panagsama Beach sturen een auto of busje om opgehaald te worden voor ongeveer ₱ 3.000.

Een andere optie is om uw taxirit vooraf te regelen. Er zijn verschillende privé-operators die legitieme taxi's besturen.

Met de bus

Moalboal Ceres Bus

Zoals gewoonlijk is de goedkoopste manier van reizen de lokale bus (2,5 tot 4 uur). Neem vanaf de luchthaven van Cebu een witte taxi met een taximeter en vraag om naar de zuidelijke busterminal te gaan (de luchthaven ligt in Mactan, vrij ver van de stad Cebu, dus de rit zal ongeveer ₱ 300 tot ₱ 500 kosten, afhankelijk van het verkeer). De gele luchthaventaxi's zijn duurder. Zowel witte als gele taxi's staan ​​rechts van de ingang van de luchthaven van vertrek.

Neem dan de bus in Cebu South bus terminal (het belangrijkste bedrijf zijn de gele bussen van Ceres Liner). Als je niet te lang wil wachten, stap dan in een vollere bus. De bussen wachten namelijk tot ze bijna volledig vol zijn. Reizen zonder airconditioning (de meeste zijn als volgt) kost u ongeveer ₱ 115 (aug. 2019) + ₱ 10 terminalkosten als u niet rechtstreeks in de bus betaalt. Airco met gratis WiFi (gele Ceres) bussen zijn ₱ 180 (juni 2019). De bus zet je af in de stad Moalboal, op 4 km van Panagsama en 9 km van White Beach. De rit met de tricycle naar Panagsama kost minder dan ₱ 50 per persoon zonder bagage (de lokale bevolking betaalt ₱ 15), maar verwacht dat de chauffeur eerst 200 peso's zal vragen, wat ok kan zijn voor meerdere personen inclusief bagage.

Andere opties

Als je vanuit Dumaguete komt, is het mogelijk om de veerboot tussen Sibulan (Negros) en Liloan (Cebu) te nemen (ongeveer ₱ 100 per tricycle vanuit het stadscentrum van Dumaguete naar Sibulan of P10 in een jeepney) en over te steken naar Lilo-An op het eiland Cebu. Daar neemt u een andere tricycle (ongeveer ₱ 50) naar het nabijgelegen busstation in Bato (San Sebastian). Een andere optie vanuit Dumaguete is het nemen van een jeepney naar Tampi (neem een ​​jeepney naar Amlan, P20), en daar een RORO-veerboot rechtstreeks naar Bato voor P70. Ceres-bussen naar Cebu City stoppen daar regelmatig en sommige gaan via Moalboal (vraag de chauffeur). Het bustarief is ₱ 70 (zonder airconditioning, januari 2020).

Hoe reis je hier rond?

De gemakkelijkste manier van transport zijn tricycles (motors met sidecar). Als je genoeg vertrouwt bent met het zelf besturen van een motor, dan moet je dit zeker overwegen. Afhankelijk van het tijdstip op de dag, kan de rit van Panagsama naar Moalboal variëren, van ongeveer ₱ 50 overdag tot ₱ 200 's avonds en 's nachts. Naar white beach is nog iets duurder. Als je dan bekijkt dat je voor ₱ 400 a ₱500 per dag een motor kan huren ... Als je niet veel bagage hebt, kan je ook overwegen een habal habal (motor taxi) te nemen.

Zeker als je langer blijft dan enkele dagen is het de moeite om zelf een motor of scooter te huren. Een goede plek is Majona's motorbike rental, in het midden van Panagsama Beach. Als je per week huurt, krijg je korting.

Waar verblijven?

Bij dit schrijven (2020) heeft Moalboal veel mogelijkheden voor accommodatie. Je vindt hotels en resorts met elke vorm van luxe, of met minder comfort. Er is voor elke prijsklasse wat wils. Goedkoopst zijn de slaapzalen bij de backpackers lodges.

Als je elke avond in een verschillend restaurant wilt gaan eten, dan is het beter te verblijven in Panagsama Beach. White Beach heeft meerdere resorts met eigen catering, maar het is soms ver om van het ene naar het andere resort te wandelen.

Wij hebben contacten met een groot netwerk van hotels en resorts in alle prijsklassen. Laat ons weten wat u wenst en wij stellen u de beste locatie voor aan de best mogelijke prijs.

Duiken in Moalboal

Moalboal is altijd al een toplocatie geweest voor duikers. Het is pas de laatste jaren dat Moalboal ook ontdekt werd door backpackers, meestal op zoek naar goedkoop verblijf en goedkoop eten.

Zowel Panagsama als White Beach hebben verschillende duikshops. In White Beach zijn deze meestal geassocieerd met een resort, terwijl er in Panagsama ook onafhankelijke shops actief zijn. De meeste duikshops werken volgens het PADI systeem, maar het is ook mogelijk om SSI, CMAS of SDI te vinden.

Duikplaatsen

Moalboal Dive Sites

In bijgevoegde afbeelding vindt u alle duikplaatsen die Moalboal te bieden heeft. Er is voor elk wat wils, van beginnend duiker tot professioneel tech duiker of rebreather duiker. De meeste duiken in Moalboal zijn 'muurduiken'. Het rif begint niet ver van de kust, op ongeveer een diepte van 5 meter (afhankelijk van getij) en gaat dan dieper tot ongeveer 45 a 60 meter (afhankelijk van de plaats). Dan volgt een zanderige helling in de diepte. Het meeste kleine leven en schildpadden bevinden zich in de zone tussen 15 meter en het oppervlak. Haaien vertoeven meestal iets dieper.

Duikplaats nummer 9 is de duikplaats waarom velen naar Moalboal afzakken. Hier vind je namelijk de grote school sardienen, soms gepakt als een grote bal, soms uitgestrekt over het rif. Er zijn er miljoenen! Bijna elke duik in de sardienen zie je scholen jackfish en tonijn vanuit de diepte jagen op de sardienen, en van de top scholen barracuda's. Als je echt voor het geluk geboren bent, kan je hier zelfs een voshaai tegenkomen die met zijn zwalpende staart de sardienen probeert te bemachtigen. Ook worden hier regelmatig walvishaaien gespot.

Deze duikplaats is eveneens gratis toegankelijk voor snorkelers vanop de kant.

Moalboal Sardines

Duikplaatsen nrs 13, 14 en 15 zijn ook de moeite. Dit is Pescador Island, met onbeschadigd koraal en soms aardige driftduiken!

Hieronder een onderwaterkaart van Tanon Strait. Kaart van BlueNomads.org . Tanon Strait by Blue Nomads

Duikcursussen

PADI Dive Courses

Als je nog geen duikbrevet hebt, en je wilt toch eens de wondere onderwaterwereld verkennen, dan is de PADI Open Water Diver cursus misschien iets voor u. Na deze opleiding ben je gecertificeerd om wereldwijd te duiken met een buddy. Wil je enkel een eenmalige ervaring opdoen, dan kan ik je onze DSD (Discover Scuba Dive) aanraden. Na een korte introductie nemen we je mee naar maximaal 12 meter diepte. Een prachtige ervaring!

Ook voor de reeds gebrevetteerde duikers bieden wij cursussen aan om hun skills te verbeteren en op te klimmen in de ladder van het brevettensysteem. Indien je een brevet hebt van een andere federatie dan PADI, dan schalen we je eerst in volgens het gelijkwaardige PADI brevet. Inschaling is gratis na het behalen van het volgende certificaat.

Wij bieden de volgende cursussen aan:

 • DSD - Discover Scuba Dive QR Code DSD program PADI DSD app / DSD web
 • (Junior) Open Water Diver
 • Advanced Open Water Diver
 • Rescue Diver
 • Divemaster
En de volgende 'specialties':
 • Enriched Air diver
 • Deep Diver
 • Underwater Photographer
 • Wreck Diver
 • Peak Performance Buoyancy
 • Night Diver
 • Drift Diver

In de typische PADI beginnerscursus (PADI Open Water Diver), leren we u de basis-technieken die je nodig hebt in 5 sessies in beschut water (zwembad of kalme zee). De cursus omvat ook een minimum van 4 echte openwater duiken. De eerste 2 duiken tot maximaal 12 meter diep, de laatste 2 tot maximaal 18 meter diep. Wij doen minimaal 2 duiken vanaf de boot. Dit is niet verplicht, maar wij wensen dat onze duikers ook reeds beginnende ervaring hebben met bootduiken. Dan is er ook nog een deel theorie (5 hoofdstukken) die de kandidaat moet onder de knie hebben. Dit kan je eventueel indien gewenst thuis al instuderen via e-learning, zodat wanneer je hier bent je je ten volle kan concentreren op het duiken zelf, en op je vakantie natuurlijk!

Geinteresseerd? Laat het ons snel weten!

Vrijduiken in Moalboal

Moalboal Freediver

Omdat we in Moalboal meestal muurduiken doen, kunnen we reeds een grote diepte halen zonder ver in de oceaan te moeten uitvaren. Daarom is Moalboal ook interessant (en populair) geworden bij freedivers van over de hele wereld.

Wens je te leren vrijduiken, of wens je je ervaring en techniek op te krikken? In Moalboal zijn er enkele vrijduikwinkels.

Aarzel niet ons te contacteren, wij stellen u aan hen voor ...

Walvishaai spotten

Oslob Whaleshark Watching

Ongeveer 100 km ten zuiden van Moalboal, kan je het kleine dorpje Tan-Awan, in de buurt van Oslob, terugvinden. Hier bieden ze aan om met walvishaaien te snorkelen (of eventueel duiken). Het zijn de vroegere vissers die momenteel de walvishaaien elke morgen voederen vanuit hun boot. De walvishaai volgt de boot dan tot aan de kust, waar je na een korte briefing, kan snorkelen (maximaal 30 minuten) met deze zachtaardige reuzen.

Noteer dat je wel vroeg moet opstaan. Dagelijks beginnen de activiteiten om 6 uur in de morgen. Om 12 uur in de middag stopt het voederen, en dus ook het snorkelen.

Voor - en nadelen van het walvishaai spotten

Voor:

 • de vissers voederen de walvishaaien. Ondertussen kunnen ze geen vis vangen.
 • Veel van de lokale bevolking die vroeger in armoede leefden, hebben een inkomen.
 • Als bezoeker zie je gegarandeerd enkele walvishaaien.
 • .... Pls do some suggestions if you have ...

Tegen:

 • de walvishaaien raken gewoon aan boten (en mensen) en zouden later naar andere boten kunnen zwemmen en verwond geraken door de propeller.
 • walvishaaien zijn een migrerende soort. Dit zou hun migratiepatroon kunnen beinvloeden.
 • Alhoewel het verboden is, zouden sommige mensen al da niet bewust het dier aanraken.
 • Het voelt er aan als een dierentuin. Het is meer authentiek om ze onverwachts tegen te komen.
 • .... Pls do some suggestions if you have ...

Toeristen betalen 1,000 pesos (~$20 USD) om gedurende 30 minuten te snorkelen met de walvishaaien. Dit is inclusief de boottrip en materiaal.

Het is uw beslissing om hier al dan niet aan deel te nemen! Als je wilt, dan kunnen wij je transport regelen, en indien gewenst ook extra stops bij andere bezienswaardigheden in de buurt inlassen. Contacteer ons via e-mail ...

Canyoneering

Canyoneering

Canyoneering is leuk van begin tot eind. Springen, zwemmen en wandelen in en naast een geweldige rivier die een prachtige kloof vormt. Met behulp van onze gidsen en uitrusting durf je van grotere hoogten te springen.

Er zijn twee verschillende canyoneering-paden in de buurt van Moalboal. Een daarvan is het Badian-pad dat de rivier volgt en eindigt in Kawasan-watervallen. Een ander pad, met nog 4 extra sprongen, bevindt zich in Allegria, 25 km zuidelijker van Badian. Beide routes zijn de moeite waard!

Hoogtepunten

 • Springen, klimmen en drijven in een prachtige canyon
 • 4m (required) to 12m (optional) jumps
 • interessante fauna en flora
 • Uitdagend, maar niet te moeilijk
 • Elke dag mogelijk
 • Geen minimum aantal personen - ook boekingen voor één persoon
 • Start 9.00 uur - Terug rond 16.00 uur

Prijs

Ongeveer 75 USD per persoon, korting kan voor grotere groepen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een boeking, wij kennen de beste gidsen!

Trektocht naar Osmena Peak

Hiking

Osmeña Peak wordt beschouwd als een van de hoogste punten op het eiland Cebu. Deze prachtige locatie, die 1013 meter boven zeeniveau ligt, biedt een fantastisch uitzicht op grillige kliffen met uitzicht op de zee in de verte. De lokale bevolking vergelijkt het uitzicht vaak met Bohol's Chocolate Hills. Maar in plaats van glooiende heuvels, hebben de heuvels hier scherpe uitstekende pieken.

De 700 meter lange klim vanaf de ingang in Mantalongon, Dalaguete, die nu bereikbaar is met 4 x 4 voertuigen en habal-habal (motortaxi), kan in 15-20 minuten worden gedaan. Het uitzicht is echt bijzonder.

Kabelbanen

Hiking

25 km ten zuiden van Moalboal, in het kleine stadje Badian, vind je de Badian zipline-avonturen.

Het Badian kabelbaan avontuur heeft de langste kabelbaan in Zuid-Cebu. Over een afstand van 1 km brengt de kabelbaan avonturiers van de ene heuvel naar de andere over huizen, hoge bomen, paden en dikke struiken. Vanwege de afstand duurt de hele kabelbaan-reis (van het lanceerplatform helemaal naar het landingsplatform) ongeveer één hele minuut. Dat is ongeveer 60 seconden pure adrenaline en schreeuwen en hyperventileren.

De perfecte pre-canyoning activiteit

Het lanceerplatform van de kabelbaan bevindt zich direct naast het briefingstation voor canyoneering in Sulsogan. Kortom, iedereen die wil gaan canyoneeren, moet de briefing bijwonen voordat ze op de eigenlijke canyoneering trip kunnen gaan. En na de snelle briefing, om eindelijk door te gaan naar het startpunt, kun je gewoon de zipline nemen en ben je er na een minuut. Anders zou deze wandeling je ongeveer 45 minuten vergen.

Watervallen

Kawasan falls

Kawasan falls

Kawasan-watervallen Cebu is een rustige en natuurlijke plek waar u kunt genieten van de vele watervallen van natuurlijk bronwater. Ze liggenn in de buurt van de zuidpunt van Cebu, Filipijnen, op ongeveer 20 km van Moalboal. Een zachte stilte van stromend ijskoud water .. Dit alles en meer in Badian's Kawasan Falls!

Vanaf de ingang moet je ongeveer 1,5 km bergop lopen om bij de eerste waterval te komen. Onderweg verkopen souvenirwinkels accessoires zoals kralenkettingen, armbanden en t-shirts met Kawasan-print.

Kawasan heeft 5 watervallen, elk op zijn eigen niveau. De eerste is de grootste van de vijf en is meestal het drukst. Een klim van een kwartier brengt je naar de tweede waterval, en nog een, en nog een ... .

Aguinid watervallen - Samboan

Aguinid falls

Aguinid Falls is een van de meer dan 11 watervallen van de stad Samboan en misschien wel de meest populaire van allemaal. Het ligt langs de calciumrijke Tangbo-rivier waardoor het water prachtig turkoois en warm is.

Aguinid Falls is een cascade met meerdere lagen en de eerste vijf niveaus zijn toegankelijk voor het grote publiek met een gids. De hele reis omvat stroomopwaarts wandelen. Op bepaalde plaatsen werd een koord gespannen voor hulp bij het beklimmen van rotsen, maar wees niet bang, want het is over het algemeen makkelijk, zeker met de hulp van je gids.

Het hoogtepunt van Aguinid Falls is het vijfde niveau met een torenhoge 25 meter hoge muur die bestaat uit paddenstoelachtige rotsformaties en een ondiep turkoois gekleurd natuurlijk zwembad. Beklim de muur en ervaar de natuurlijke massage van stromend water!

Mantayupan waterval - Barili

Mantayupan falls

Mantayupan-waterval in Barili is de hoogste waterval in Cebu en een van de mooiste. Gelegen in een natuurlijk amfitheater van bomen, wijnstokken en tropische planten, is dit echt een van de meest spectaculaire watervallen in Cebu. Het is slechts 45 minuten rijden vanaf Moalboal. Het kan er de hele dag behoorlijk druk zijn, zeker in het weekend. Probeer een doordeweeks bezoek op een ochtend en misschien geniet je gewoon van deze waterval helemaal voor jezelf!

Mantayupan waterval heeft twee niveaus. Op het kleine niveau is een waterval van 14 meter die naar beneden stroomt in een rond zwembad. Het is de warming-up. Op het hoogste niveau vind je de hoogste waterval van Cebu op 98 meter, die naar beneden stroomt in een enorm zwembad.

Dao waterval trek - Samboan

Dao Waterfall

De Dao-waterval biedt niet alleen een epische waterval-finale, maar het is de tocht die werkelijk verbazingwekkend is. Gedurende dertig minuten waad je door die kenmerkende Cebu-blues, terwijl varens en palmen de wanden van de kloof aan beide kanten bedekken. De tocht naar Dao Falls zelf is niet moeilijk, maar je moet wel door het water lopen en je een weg banen door rotsblokken en rotsen.

De levendige groene varens, palmen en jungleplanten komen vanuit alle hoeken op je af. Het laatste stuk van deze ongelooflijke natuurlijke puzzel zijn de hoge kloofwanden die je langzaam insluiten terwijl je je een weg baant door de watervallen totdat je door een smal pad loopt.

In de laatste delen van het pad heeft de lokale bevolking een trap gebouwd, wat vrij noodzakelijk is omdat de waterval woest en steil wordt. Dit is een zeer mooi deel van het pad en je kunt een glimp opvangen van de Dao-waterval vanaf de voet van de trap met de kleinere watervallen eronder.

De Dao-waterval is ongeveer 40-50 m hoog en stroomt naar beneden in een groot zwembad. Je kunt veilig zwemmen in het zwembad en bij de watervallen als de stroming niet te sterk is, maar wees natuurlijk voorzichtig. Het was een geweldig zwembad om op te frissen na de korte wandeling.

Inambakan watervallen - Ginatilan

Inambakan Falls

Inambakan Falls staat bekend om zijn prachtige waterval van 30 meter hoog die in een brede plas blauw water stort. Omringd door weelderig jungle groen is het inderdaad een geweldig tafereel. Wat Inambakan Falls echter zo'n onvergetelijk avontuur maakt, is de trektocht met meerdere niveaus naar verschillende zwembaden en watervallen. Deze wterval bevindt zich op minder dan een uur rijden van Moalboal..

De belangrijkste waterval is een 30 meter hoge stroom water, die naar beneden stort in de blauwe plas water. Ik hou echt van de kalkstenen kliffen achter de waterval. De oranje tint contrasteert zo levendig met het sterke blauw van het zwembad eronder. We zwommen achter de waterval de grot in en verkenden de rotsen van het grote zwembad voordat we een paar sprongen in het zwembad beneden waagden. Het is een avontuur op zich. Er zijn echter vijf niveaus in Inambakan, dus dit is slechts een deel van de ervaring.

Het derde niveau was zo'n ongelooflijke plek. Tegen een achtergrond van idyllische palmbomen ligt een kristalhelder zwembad, diep genoeg om van de kliffen af te springen. Het is een stukje paradijs midden in de jungle. Inambakan Falls is een avontuur van een hele dag en is gemakkelijk een van de topattracties in de buurt van Moalboal.

Cambais falls - Alegria

Cambais Falls

Cambais Falls is een geweldige waterval in de heuvels van Alegria, Cebu. Het is op minder dan een uur rijden van Moalboal en er zijn verschillende andere geweldige watervallen in de buurt. Er zijn verschillende watervallen en verschillende niveaus van klifspringen bij Cambais, evenals geweldige plekken om te zwemmen.

Cambais Falls heeft twee verschillende niveaus. Op het eerste niveau is een enorm melkachtig blauw zwembad omgeven door varens, rotsblokken en bomen. Op dit eerste niveau is er een stevige klifsprong. Vanaf ongeveer 7 meter en dan 10 meter kun je direct vanaf de waterval springen. De plek om te landen is vrij klein omdat het niet te diep is en je het juiste landingsgebied moet raken. Zorg ervoor dat je de diepte controleert voordat je springt.

Om op het tweede niveau te komen klautert u met een touw een kleine waterval op. Vervolgens waad je je een weg door het blauwe water tot je een bamboe ladder bereikt. Dit brengt je naar het tweede niveau waar een andere prachtige waterval naar beneden stort in een privézwembad.

Cangkalanog Falls - Alegria

Cangkalanog Falls

Cangkalanog Falls is een van de meest ongelooflijke plekken op Cebu. Hoewel het geen enorme waterval is, heeft het ongelooflijk transparant, zoet water in een prachtige natuurlijke zwemkom. De locatie ligt vóór de Cambais-watervallen en op slechts 1 uur rijden van Moalboal. Meestal ben je hier de enige bezoeker! Dat maakt het echt af.

Andere

Lambug Beach

Lambug Beach

Neem een ​​tricycle of motor ongeveer 20 km naar het zuiden richting Badian om Lambug Beach te vinden, een van de beste stranden in Cebu. Als u met de bus komt, vertel dan gewoon de buschauffeur of begeleider dat u bij Lambug wilt uitstappen. Waarschijnlijk staan ​​er reeds tricycles of motoren klaar om u naar het strand te brengen. Ze kunnen u ook rondleidingen door de Kawasan-watervallen regelen.

Terwijl er af en toe luide karaoke is aan het begin van het strand van Lambug, kun je achter de bocht verder lopen en als je geluk hebt, ben je daar helemaal alleen. (zeker in weekdagen) Er is voldoende accommodatie direct aan het strand voor ongeveer 1500 pesos per nacht. U kunt zelfs een kamer hebben waar de deur rechtstreeks op het strand uitkomt en op slechts 20 meter van het water ligt.

Zwemmen en snorkelen zijn uitstekend. Er zijn weinig tot geen mensen die je spullen proberen te verkopen. Er is een 18-holes golfbaan in de buurt en een prachtig moerasgebied aan de kust op 5 minuten rijden naar het noorden, gevuld met ongebruikelijke rotsformaties.

Bojo River Cruise - Aloguinsan

Bojo River Cruise

Als je denkt dat je al de fascinerende schoonheid van Zuid-Cebu hebt gezien zonder Aloguinsan nog te bezoeken, denk dan nog eens goed na. Bereid je voor en ervaar Cebu's eigen enorme lagune ala El Nido, Palawan!

Bojo River is het kroonjuweel van Aloguinsan en is tot nu toe uitgeroepen tot een van de 100 beste duurzame bestemmingen ter wereld ter gelegenheid van World Tourism Day 2016 en Best Community-based Tourism tijdens de ASEAN Toursim Awards 2017.

De Bojo River-tour, ook bekend als de Aloguinsan River Eco-Cultural Tour, wordt gekenmerkt door een rit op de rivier met lokale vissers die de lokale geschiedenis, de flora en de fauna van het rivierecosysteem uitleggen. De vrouwen en kinderen serveren lokale gerechten en weven grassen voor matten als souvenir. Vanwege het uitstekende ecotoerisme-initiatief werden de omliggende gemeenschappen geïnspireerd om het riviertoerisme als model te nemen. Het duurt ongeveer 3 uur om de Bojo River Cruise-pakketdienst en milieulessen te voltooien.

Pakketten

 • ₱400 per persoon - Inlooptarief voor Bojo River Cruise (exclusief maaltijd)
 • ₱650 per persoon - Inclusief rondleiding, lunch, snacks in de boerderij en aanvullende lekkernijen. Op basis van vooraf reserveren (minimaal 2 dagen), minimaal 5 personen.

Studentenpakket: ₱850 per persoon voor minimaal vijf personen. Dit omvat een welkomst-lei, welkomstdrankjes, lunch in The Farmhouse, snacks langs de Bojo-rivier, handwerkdemo, riviercruise, zwemmen en een rondleiding door erfgoedsites zoals de baluarte (erfgoedpark), oude stenen kerk en parola.

Golf

Golf course

Er is een 18-holes golfbaan in de buurt van Lambug Beach.

Barili ATV Adventure

ATV

25 km ten noorden van Moalboal, niet ver van Barili, vind je ATV Adventure. Hier kan je een quad huren en onder begeleiding rondrijden. Het is mogelijk om 2 verschillende parcoursen te boeken: de eerste is wat korter (30 minuten) en brengt je tot een bron. Deze is geschikt voor beginners. Indien je wenst kan je ook de langere tour boeken. Deze heeft prachtige vergezichten over de vallei. Een aanrader! Het is ook mogelijk om beide tours te boeken in een combo pakket. Meer info vind je op deze facebook pagina.

Huur een brommer en verken de "vegetable highway" - "groentensnelweg"

Vegetable Highway

Busay Cave - Moalboal

Busay Cave

Cave Busay is een leuk en niet zo moeilijk kort avontuur. De grot biedt een gemakkelijke maar opwindende wandeling naar binnen.

De grot bevindt zich in Barangay Busay, Moalboal, Cebu, Filipijnen.

De grot bestaat uit een ongeveer 200 meter lange tunnel waardoor je (waarschijnlijk!) zult genieten van wandelen met vrienden of zelfs familieleden.

Enkele leuke kenmerken die je duidelijk opvalt zijn de stalactieten en stalagmieten overal. Natuurlijk zijn er ook andere levende wezens die hun huis binnen maken, zoals onder andere vleermuizen en vogels.

Er is een bron en een klein zwembad binnen waar je een duik kunt nemen om te genieten van het koele en verfrissende effect. Het bronwater in de grot is een van de drinkwaterbronnen van de stad.

Koudwaterbron - Badian

Badian Cold Spring

Versla de zomerse hitte en zwem in het koude water zonder al te veel uit te geven, bij Kansanto Cold Spring in Badian in het zuiden van Cebu. Toegangsprijs is slechts ₱ 40 per persoon!

Meer informatie op deze website.